Vegan Kase Tarifi - Bora Kılıç - Yeni Nesil Mutfak

vegan kase tarifi

Yeni Nesil Mutfak’tan Bora Kılıç, VeganEco kaselerini kullanarak bizler için muhteşem bir vegan kase tarifi hazırladı. Tarifin yapılışını aşağıdaki videodan izleyebilir, detayları bu blog yazımızda bulabilirsiniz. Ama öncelikle buraya tıklayarak Yeni Nesil Mutfak kanalına abone olmayı ve sevgili Bora'yı instagram hesabından takip etmeyi unutmayın lütfen :)

  

Biliyorsunuz kase dediğimiz zaman birkaç farklı malzemenin bir araya geldiği, farklı tat ve dokulara sahip, çoğunlukla güzel de bir sosu olan rengarenk tabaklardan bahsediyoruz.

Kaselerin en güzel yanı, tek bir öğünde pek çok farklı besini yeme olanağı sunması. Sebze, tahıl, protein, tek seferde hepsinden bol bol almış oluyoruz. 

Tabii yemeğin ismi kase olunca da, herhangi bir kapta servis etmek olmazdı. Tarifin hakkını vermek için, VeganEco’nun bu müthiş güzel ve doğal hindistan cevizi kasesini kullanacağım. Malzemeleri içine koyup kaseyi elinize aldığınızda sanki Bali’ye ya da bir başka uzakdoğu ülkesine tatile gitmiş gibi hissedeceksiniz kendinizi.

VeganEco’yu daha önce duymadıysanız ürünlerine göz atmanızı şiddetle tavsiye ediyorum, plastik kullanımını azaltmak için tamamen doğal ve sağlıklı ürünler hazırlıyorlar.

Sözü daha fazla uzatmadan geçelim tarife. Malzeme listesini her zamanki gibi videonun altındaki açıklama alanında bulabilirsiniz. Gelin başlayalım. 

Fırınlayacağım karnabahar ve pancarları hazırlayarak başlıyorum. 

Önce karnabahar için zerdeçallı bir sos hazırlayacağım. Bir kabın içine, 

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı garam masala
  • ve 1/2 çay kaşığı kırmızı biber ekliyorum

Yaklaşık 500 gram karnabaharı da kaba alıp sosun içinde çeviriyorum. 

Geçiyorum pancara. 1 büyük pancarı yıkadıktan sonra kabuğunu soyuyorum ve 1 cm kalınlığında dilimler kesiyorum. Ardından karnabaharlarla birlikte fırın tepsisine yerleştiriyorum.

200 dereceye ısıttığım fırına, tepsiyi yerleştiriyorum. 15 dakika piştikten sonra diğer yüzlerini çevireceğim. Toplamda da 25 dakika fırında kalacaklar. 

Ben de o sırada kasenin sosunu hazırlayacağım. Bir kabın içine, 

  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yk pekmez
  • 1 yk zeytinyağı
  • 1 yk su
  • 1 yk limon suyu
  • 1 diş sarısmak ezmesi
  • 1 kasik badem ezmesi

ve yarım çay kaşığı rendelenmiş zencefil ekledikten sonra güzelce karıştırıyorum.

Sos tamam, başlıyorum ıspanağı hazırlamaya. 400g ıspanağı biraz ufaltıyorum. Ardından,

  • 1 yk domates salçası,
  • 1 yk zeytinyagi
  • 1 yk soya sosunu karıştırıyorum. 

Bu karışımı hafifçe ısıttığım tavaya alıp biraz çevirdikten sonra ıspanakları ekleyip orta-yüksek ateşte 5dk soteliyorum.

Bu sırada fırındaki karnabahar ve pancarlar da pişti, onları çıkarıyorum. Çok iştah açıcı görünüyorlar. 

Şimdi pancarları kullanarak çabucak bir humus hazırlayacağım. Mutfak robotuna pancarları koyduktan sonra,

  • 1 su bardağı pişmiş nohut
  • 2 yk zeytinyağı
  • 3 yk su
  • 1 yk tahin
  • 1 yk limon
  • ½ çay kaşığı kimyon 

Ve 1 tutam tuz ekleyip 2-3 dakika kadar çekiyorum. Aromasının çok baskın olmaması için, klasik humus tarifinden farklı olarak sarımsak eklemedim ve kimyonu daha az kullandım.

Geçiyorum son malzemeye. 2 tane havucu, soyucu yardımıyla ince şeritler halinde kesiyorum. Ispanağı sotelediğim tavaya biraz zeytinyağı ekleyip, havuçlar yumuşayıncaya kadar soteliyorum. Artık sebzelerimin hepsi hazır! Kasemi oluşturmaya başlayabilirim.

vegan kase tarifi

Önce ıspanağı koyuyorum. 

Ardından zerdeçallı karnabahar.

1 gün önceden pişirdiğim siyah pirincim vardı, onu da kullanacağım. Dilerseniz farklı bir pirinç de kullanabilirsiniz.

Havuçları...ve pancarlı humusu da ekliyorum. Üzerlerine de biraz çörekotu ve kavrulmuş susam ekliyorum. 

Kasemiz hazır, gördüğünüz gibi kendisi ayrı, içi ayrı güzel. 

İçinde yok yok...ıspanak, karnabahar, pancar, havuç, zencefil, nohut...müthiş besleyici ve lezzetli bir yemek oldu.Yemeden once sosu da uzerine gezdirmeyi unutmayın.  

VeganEco’yla güçlerimizi birleştirerek hazırladığımız bu tarifi umarım denersiniz, çok seveceğinize eminim. 

Tüm malzemeleri tek seferde hazırlamak zor gelirse, bir kısmını bir gün önceden de hazırlayıp buzdolabında tutabilirsiniz. Servis etmeden önce hafifçe ısıtmanız yeterli olur. 

- Bora Kılıç

Tarif hoşunuza gittiyse lütfen videoyu beğenmeyi ve Yeni Nesil Mutfak’a abone olmayı unutmayın. Videodaki muhteşem hindistan cevizi kaselere ulaşmak için ise en doğru yerdesiniz :) Buradan tüm hindistan cevizi kaselerimize ulaşabilirsiniz. Videodaki kasemiz: