Havuç Krakeri Tarifi (Non-Vegan) - Kemal Türedi - VeganEco

Kemal Türedi, VeganEco kaselerini kullanarak çok lezzetli bir havuç krakeri tarifi hazırladı. Havuç krakeri tarifinin yapılışını aşağıdaki videodan izleyebilir, detayları bu blog yazımızda bulabilirsiniz. 

Malzemeler:
3 adet orta boy havuç
2 adet yumurta
100 gr tam buğday unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tütsülenmiş toz acı paprika
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik


Yapılışı:
Soyup dilimlediğimiz havuçları yumuşayana kadar haşladıktan sonra robottan
geçirip parçalıyoruz. Ardından yumurtalarımızı ekleyip bir tur daha karıştırdıktan
sonra geri kalan malzemeleri de ekleyip homojen bir kıvam alana kadar
karıştırıyoruz.

Sıkma torbasına aldığımız hamurumuzu ince uçlu bir başlık ile
yağlı kağıt serdiğiniz tepsimize uzun ince şeritler halinde sıkıyoruz. Fırına
vermeden önce üzerlerine biraz deniz tuzu serperseniz lezzeti yükseltirsiniz.

Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında fanlı pişirme modunda 25 ila 30 dakika
kadar pişiriyoruz. İyice soğumasını bekledikten sonra krakerlerinizi dilediğiniz
herhangi bir sos eşliğinde ya da sade olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Buraya tıklayarak Kemal Türedi'nin yayınladığı lezzetli tarifleri incelemeyi ve abone olmayı unutmayın lütfen :)